Παραδοσιακή κουζίνα

Γλυκό κουταλιού κεράσι

Γλυκό κουταλιού κεράσι

Υλικά:

1280 gr βύσσινο

1280 gr ζάχαρη

1 φλιτζάνια νερό

1 κουταλάκι λεμόνι

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε σκληρά πετροκέρασα. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι δέσει λίγο. Αφήνουμε το σιρόπι να μισοκρυώσει. Ρίχνουμε τα κεράσια και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Ξαφρίζουμε προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει. Το βάζουμε σε βάζα όταν κρυώσει.