Παραδοσιακή κουζίνα

Κισκέτσ'

Κισκέτσ'

Υλικά: σιτάρι, κρεμμύδια, κρέας βοδινό, λίπος βοδινό.

Εκτέλεση:

Πλένουμε το σιτάρι, το καθαρίζουμε και το αποφλοιώνουμε. Πλένουμε το βοδινό κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει. Παίρνουμε μερικά κρεμμύδια, λίγη γλίνα (λίπος) από το κρέας και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό. Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα τα άλλα υλικά και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν για 5-6 ώρες. Όταν βράσουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και το χτυπάμε σε γουδί. Έτσι θα γίνει ένα δείγμα, το γνωστό μας κισκέτσ’.

Το κισκέτσ' μαγειρεύεται και προσφέρεται στον κόσμο δωρεάν από το Σύλλογο Καβαλαραίων Αγιάσου "Ο Προφήτης Ηλίας" τόσο στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία (20 Ιουλίου) όσο και στο πανηγύρι της Παναγιούδας στα Πατιλ'δέλια (Το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου, 8 Σεπτεμβρίου).