Περιπατητικές διαδρομές

Νέα επέλαση του χιονιά - Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς για τους λάτρεις της χιονισμένης υπαίθρου

Νέα επέλαση του χιονιά από τις πρώτες πρωινές ώρες της τελευταίας μέρας του χρόνου, που φεύγει με γοργές δρασκελιές παραδίνοντας τη σκυτάλη στο διάδοχό του. Η φύση της Αγιάσου ασπροφόρεσε πάλι και θα πάει αύριο στην εκκλησιά με το νυφικό της φόρεμα. Λευκοντυμένος θα μας κάνει ποδαρικό ο καινούριος χρόνος κι ο Αϊ Βασίλης φέρνει τον πρωτοχρονιάτικο μποναμά του στους λάτρεις της χιονισμένης υπαίθρου.

Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει σήμερα τη λάγνα ομορφιά της φύσης στα Μπιτζίλια και στο Φολίδι. Αχόρταγο όμως και το κάλλος των λιθόστρωτων μονοπατιών, των ξερολιθιών, των ξωκλησιών, των αγροικιών, κάθε περίτεχνης ανθρώπινης πινελιάς στο μαγευτικό καμβά της Πλάσης. Μόνον οι κισσοί, που πνίγουν στην πυκνόφυλλη αγκαλιά τους τους κορμούς των σκελετωμένων δέντρων, σπάνε με την αειθαλή πρασινάδα τους τη μονοτονία του χιονισμένου τοπίου. 

Το κρύο μαλάκωσε, οι δρόμοι είναι βατοί και οι αργίες των επόμενων ημερών προσφέρουν στον κόσμο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκεφτούν το ορεινό κεφαλοχώρι και να γευτούν τις χειμωνιάτικες απολαύσεις του. Για μια ακόμα φορά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγιάσο!