Ομογένεια

Ο γιορτασμός των Θεοφανίων στο καλοκαιρινό Σύδνεϋ

Κάτω από καταγάλανο ουρανό του Σύδνεϋ ο υδράργυρος είχε ανεβεί σήμερα στους 30 βαθμούς, όταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ έριξε τον Τίμιο Σταυρό στα πεντακάθαρα νερά του κόλπου Γιάρα Μπέι (Yarra Bay).

Ο κοινός εορτασμός των Θεοφανίων, στον οποίο συμμετέχουν όλες οι Ενορίες-Κοινότητες του Σύδνεϋ, τελείται τα τελευταία 25 χρόνια με φροντίδα της Οργανωτικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Περίπου 8.000 πιστοί κατέκλυσαν την παραθαλάσσια τοποθεσία του Γιάρα Μπέι για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Καταδύσεως ενώ πάνω από 150 νέοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανασύρουν το Σταυρό από τα νερά. Τελικά ο 21χρονος Ανδρέας Γεωργίου από την Ενορία των Αγίων Πάντων (Μπέλμορ) ανέσυρε τον Σταυρό προς χαρά των πάντων.

Ακολούθησε ελληνικότατο πανηγύρι υπό την ευωδία των ψησταριών (σουβλάκια, κοντοσούβλι κλπ) με χορευτικά συγκροτήματα της Παροικίας να παρουσιάζουν αυθεντικούς χορούς της Πατρίδας και οι χιλιάδες των παρευρισκόμενων να χορεύουν στους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Το παρών έδωσαν και πολλοί Αγιασώτες.