Παραδοσιακή κουζίνα

Βυσσινάδα

Υλικά: βύσσινα, ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα βύσσινα και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι που σουρώνουμε τα μακαρόνια και μέσα του έχουμε βάλει και ένα τούλι. Το σουρωτήρι το έχουμε μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα βύσσινα από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια και τα ζουλάμε με τα χέρια μας καλά, για να βγάλουν τα ζουμιά τους. Μετά ξεπλένουμε τα βύσσινα έτσι όπως είναι ζουλιγμένα με λίγο νερό και σηκώνουμε το τούλι κάνοντας το πουγκί ξανακυλώντας, για να βγει όσο ζουμί έχει μείνει. Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για 24 ώρες στο ψυγείο και μετά προσθέτουμε σε κάθε δυο φλιτζάνια ζουμί ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό κοιτάζοντας συχνά. Σε 45' – 60΄ βάζουμε ένα κουταλάκι από τη βυσσινάδα σε ένα πιατάκι και τραβάμε μια γραμμή με το κουταλάκι στη μέση. Αν ενώσει, πάει να πει ότι δεν έχει δέσει και θέλει και άλλο βράσιμο. Αν δεν ενώσει, έχει δέσει και την κατεβάζουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε σε μπουκάλια.

(agiasoslesvoy.blogspot.com)