Αγώνας για την επιβίωση του νησιού

Ημ/νία εκδήλωσης: 
29/11/2017

Το Συντονιστικό Όργανο των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων του νησιού παρά τις επαφές που είχε με εκπροσώπους τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κοινοβουλευτικών ομάδων, δεν έλαβε κάποια επίσημη διαβεβαίωση για την παραμονή των νησιών μας στους Μειωμένους Συντελεστές Φ.Π.Α.

Για το λόγο αυτό αποφάσισε απεργία την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στη Λέσβο και τη Λήμνο και καλεί στη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κλείνοντας ταυτόχρονα τη μέρα εκείνη καταστήματα και επιχειρήσεις.

Η αύξηση του Φ.Π.Α., μας αφορά ΟΛΟΥΣ!

Το 24% Φ.Π.Α. θα προκαλέσει ΑΣΦΥΞΙΑ στην κοινωνία μας!

Από 01-01-18 αυξάνεται το κόστος ζωής μας, ή πιο απλά μειώνεται το εισόδημά μας κατά 7%.
Τετάρτη 29-11-17 Παλλεσβιακή Απεργία

11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!

-------------------

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου 2017, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Σ., ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Λέσβου την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

---------

Γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος Λέσβου,  θα συμμετάσχει με το κλείσιμο των υπηρεσιών του στην κινητοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου των επιστημονικών -  επαγγελματικών φορέων και επιχειρηματικών φορέων της Λέσβου, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, στις 11:00 το πρωί, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Κλειστοί, επίσης, θα παραμείνουν την ημέρα αυτή οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Α.Π.Η του Δήμου.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτό μαζικά και ειρηνικά για την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος μας. Όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικούμε την διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ και λέμε όχι στην καταστροφή της οικονομίας του νησιού μας.