Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις τοπικών φορέων

Ημ/νία εκδήλωσης: 
04/08/2018

Οι εκδηλώσεις των τοπικών φορέων που προγραμματίζονται τον φετινό Αύγουστο στην Αγιάσο:

Από την 1η Αυγούστου 2018 και μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2018 θα λειτουργεί το Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ώρες λειτουργίας 11 πμ – 2:30 μμ και 5:30 μμ – 10 μμ, καθημερινά.

Από τις 3 Αυγούστου 2018 έως τις 25 Αυγούστου 2018 θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών έργων διαφόρων καλλιτεχνών στο Φουαγιέ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου με σκοπό την εκποίηση τους για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος. Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση κόμικς της περιόδου 1940-1990 του Παναγιώτη Σκορδά.

4 Αυγούστου 2018, 9 μ.μ.: Χοροεσπερίδα του Γυμναστικού Συλλόγου «Όλυμπος» Αγιάσου στην Πλατεία Δημαρχείου με το μουσικό σχήμα «Την ακούς λαϊκά» του Γιώργου Ξινού.

6 Αυγούστου 2018, 9 μ.μ.: 10 Αυγούστου 2018, 9 μ.μ.: Χοροεσπερίδα της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του ΚΚΕ στην Πλατεία Αγοράς με το μουσικό σχήμα Μυρσίνης Κουτσκουδή-Βουρλή, Γιώργου Δελόγκου, Μάριου και Ελπιδοφόρου Λέκεκα.

11 Αυγούστου 2018: Το πρωί θα γίνει η καθιερωμένη θεία λειτουργία στο ναΰδριο των εορταζόντων οσιομαρτύρων Αναστασίου Πανέρα και Δημητρίου Βεγιάζη και θα ακολουθήσει κέρασμα και μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών Αθήνας.

Την ίδια μέρα στις 9 μ.μ. η Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου, το Αναγνωστήριο Αγιάσου, ο Σύλλογος Αγιασωτών Αθήνας και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού – Αθλητισμού - Τουρισμού του Δήμου Λέσβου συνδιοργανώνουν στην Πλατεία Δημαρχείου Αγιάσου μουσικοχορευτική εκδήλωση με ελεύθερη προσέλευση. Στο πρώτο μέρος θα παίξουν και θα χορέψουν τα μουσικοχορευτικά τμήματα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, αφιερώνοντας το πρόγραμμα τους στους Αγιασώτες Ομογένειας, και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με λαϊκό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα των Μιχάλη Δήσσου και Μηνά Παπανικολάου.

18 Αυγούστου 2018, 7 π.μ.: Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αθήνας διοργανώνει οδική εκδρομή στο εξοχικό θέρετρο των Αγίων Αναργύρων Ασωμάτου, όπου θα τελεστεί θεία λειτουργία, και στη  συνέχεια οι εκδρομείς θα μεταβούν για μπάνιο στα γραφικό Τάρτι της Γέρας. Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 7€.