Νέα πρωτιά για το Γυμνάσιο-Λύκειο Αγιάσου!

08.05.2018

Το Γυμνάσιο και Λύκειο Αγιάσου κέρδισε το 1ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Κολλημένος στο διαδίκτυο; Ποτέ!!!» και στην κατηγορία «Θεατρικό»!

Αναλυτικότερα:

Το Μουσείο Επιστήμων και Τεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών (ΜΕΤ) σε συνεργασία με τα Τμήματα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας διοργάνωσε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής, με τίτλο «Κολλημένος στο διαδίκτυο; Ποτέ!!!»

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν να συμβάλει στην πρόληψη του Εθισμού στο Διαδίκτυο, θέτοντας τη δημιουργική γραφή στην υπηρεσία της ευαισθητοποίησης των μαθητών. Το υλικό που θα συγκεντρωνόταν μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική εκπαιδευτική συλλογή για τον διαδικτυακό εθισμό και να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι συμμετοχές χωρίζονταν σε δυο ηλικιακές κατηγορίες και δυο θεματικές υποκατηγορίες η κάθε μια:

α) Ομάδες μαθητών Δημοτικού

α1) Εικονογραφημένο Παραμύθι /ιστορία

α2) θεατρικό

β) Ομάδες μαθητών Γυμνάσιου-Λυκείου

β1) Εικονογραφημένο Παραμύθι /ιστορία

β2) θεατρικό

Τα βραβεία θα δοθούν στους νικητές σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στο πλαίσιο του Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τίτλο «Υπερσυνδεδεμένα Μουσεία: νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων 2018, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 19:30.

Αποτελέσματα πανελλήνιου διαγωνισμού δημιουργικής γραφής ‘’Κολλημένος στο διαδίκτυο; Ποτέ!’’ για την κατηγορία θεατρικό (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).

Η επιτροπή που συστάθηκε για την αξιολόγηση της συγκεκριμένης κατηγορίας και αποτελείται από τους Πηνελόπη Θεολόγη-Γκούτη, Αρχ. Μηχανικό-Εθνολόγο, Υπεύθυνη ΜΕΤ ΠΠ, Ιωάννα Θωμοπούλου, Med, Φιλόλογο ΠΕ02, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας Αργυρούλα Αλεξανδροπούλου, Δρ, Φιλόλογο ΠΕ02, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αγγελική Οικονομοπούλου, Msc, Πληροφορικής ΠΕ19, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Δούβου Παναγιώτα, Msc, θεατρολόγο ΠΕ32, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Υπεύθυνη Θεατρικού εργαστηρίου ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μελέτησε ενδελεχώς τα έργα, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, και κατέληξε σε ένα βραβείο και τρεις επαίνους.

ΒΡΑΒΕΙΟ:
«ΞΕΚΟΛΛΑ! ΜΠΟΡΕΙΣ;»

Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο Αγιάσου Λέσβου

Τάξη Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ Λυκείου

Υπεύθυνος Καθηγητής: Μπόντη Βάϊα

Μαθητές που συμμετείχαν: Πατσέλλη Ζωή-Αναστασία, Καμπά Ελισάβετ, Αλεντά Μαριάνθη, Βασλά Μαρία, Αλεντά Αθανασία, Ρούσσα Θεοδώρα, Τζιόκα Μπρόκλιν, Αμπουλός Δημήτριος, Λαλάς Μιλτιάδης
 

ΕΠΑΙΝΟΙ:
«Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ...ΚΟΥΤΙ»

Γυμνάσιο Δάφνης Καλαβρύτων

Τάξη Α΄, Β΄, Γ΄ 

Υπεύθυνος Καθηγητής: Παλαιολογοπούλου Αικατερίνη, Κουτές Βασίλειος
Μαθητές που συμμετείχαν: Σπηλιοπούλου Μαριάννα, Μουγκοπέτρου Σωτηρία, Αναστόπουλος Παναγιώτης, Μπέγου Χαρά, Κατσιάμπουλα Μαρία, Κούνα Ευγενία, Κουτσιούρης Γιάννης, Ρηγόπουλος Παναγιώτης, Γιαννακοπούλου Ελένη, Μαχαίρα Ευλαμπία

«Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΤΑ»

2ο Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης

Τάξη Β΄

Υπεύθυνος Καθηγητής: Παλαμαρίδη Άννα, Βούλτσιου Άννα
Μαθητές που συμμετείχαν: Δουλγερίδης Θεόδωρος, Τσοπουλίδης Θεόδωρος, Σαββίδου Ιωάννα

«ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ; ΠΟΤΕ!!!»

4ο Γυμνάσιο Ρόδου

Περιβαλλοντική Ομάδα

Υπεύθυνος Καθηγητής: Σωτηρίου Κλεοπάτρα, Κυπριώτη Νεκταρία-Παρασκευή
Μαθητές που συμμετείχαν: Αλβανού Ειρήνη, Βλάχος Σπυρίδων, Γκούνγκα Ηλιάνα-Μιλένα, Καραγιάννη Σκιαδενή-Αρτεμισία, Κονταβά Μιχαέλα-Τσαμπίκα-Σεβαστή, Κωνστάκη Αικατερίνη, Μίγκλη Ευδοκία, Μουτσάκου Έλενα, Νιωτάκης Ιωάννης, Ουμέταγλου Εσκούρ, Παρπέρη Αλεξάνδρα, Παυλάτου Βασιλική, Σαλιάνι Αλεξάνδρα, Σπαχιού Κλαούντια, Τριομμάτη Ασημίνα-Δέσποινα