Ιστορία

Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αγιάσου "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Ο Α.Π.Σ. Αγιάσου "Αναγέννηση" ιδρύθηκε το 2005 και για τέσσερα περίπου χρόνια λειτούργησε με αντρικό τμήμα ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια ο σύλλογος διαλύθηκε με κύρια αιτία την υπερβολική καθυστέρηση της ανακατασκευής του γηπέδου (για την τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα χρειάστηκαν οκτώ χρόνια!).

Το καλοκαίρι του 2014 κάποια από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου αποφάσισαν να επαναδραστηριοποιήσουν το σύλλογο και να λειτουργήσει με τμήματα υποδομών ποδοσφαίρου. Λειτουργούν τέσσερα τμήματα: τζούνιορ 1 (5-6 ετών), τζούνιορ 2 (7-8 ετών), προπαιδικό (9-12 ετών) και παίδων-νέων (13-16 ετών). Ο αριθμός των παιδιών που προπονούνται είναι γύρω στα εβδομήντα (70) και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ Λέσβου.

Το 2016, μετά από αίτημα γονέων και μελών του Δ.Σ., δημιουργήθηκε τμήμα πετοσφαίρισης κοριτσιών με συμμετοχή τριανταπέντε (35) περίπου παιδιών χωρισμένων σε τέσσερα τμήματα, που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Πετοσφαίρισης Λέσβου.

Πρωταρχικός σκοπός της δημιουργίας των τμημάτων - σκοπός που δεν άλλαξε μέχρι τώρα - είναι η άθληση - διαπαιδαγώγηση της νεολαίας του χωριού μας, η δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου και η απομάκρυνση από κακές συνήθειες. Σκοπός μας είναι ο μαζικός αθλητισμός, γι αυτό σ' αυτά τα χρόνια λειτουργίας δεν αποκλείσαμε κανένα παιδί, ανεξάρτητα από τις αθλητικές τους ικανότητες. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτούς τους αθλητικούς χώρους και τα παιδιά να αθλούνται την εβδομάδα όσες φορές θέλουν και μπορούν.

Το Μάιο του 2017 πραγματοποιήθηκαν εκλογές και αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από τους: 1) Τζαννή Δημήτριο, Πρόεδρο, 2) Καρέτο Δούκα, Αντιπρόεδρο, 3) Κουταλέλλη Παναγιώτη, Γραμματέα, 4) Ρούσσα Κων/νο, Ταμία, 5) Αμπουλού Φραγκούλα, μέλος, 6) Παροίκο Γεώργιο,  μέλος και 7) Βεργάμαλη Δημοσθένη, μέλος.