Το Σάββατο 25 Ιουλίου στην Αγιάσο τα "ΜΗΤΣΙΩΝΕΙΑ 2020"

Ημ/νία εκδήλωσης: 
25/07/2020

Οι πρώτοι φετινοί αγώνες ορεινού τρεξίματος ("Lesvos mountain trail run") στη Λέσβο θα γίνουν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στην Αγιάσο. 

Από φέτος και στο εξής οι ετήσιοι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος της Αγιάσου θα φέρουν την ονομασία "ΜΗΤΣΙΩΝΕΙΑ", σε ένδειξη τιμής και μνήμης στο μεγάλο Δάσκαλο Χρίστο Γεωργίου Μητσιώνη (1925-2003), καθηγητή Φυσικής Αγωγής, αθλητικογράφο, καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών, γυμναστή του Ολυμπιακού Πειραιώς και άλλων ομάδων της Α΄ Εθνικής, συγγραφέα βιβλίων προπονητικής του ποδοσφαίρου. 

Ακολουθώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο οι αλλαγές στην διαδικασία του αγώνα, που είναι αρκετές, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Η διαδρομή θα είναι μία, 9 χλμ, ώστε αθλητές και διοργανωτές να μπορέσουν να διαχειριστούν ομαλά την μετά καραντίνα εποχή. Θα ξεκινήσει από την Πλατεία Δημαρχείου και θα διασχίσει τις περιοχές Φολίδι - Μαλαντρά - Πατσαβούρα - Μάρμαρο - Καμτσάδος - Όλυμπος, με επιστροφή. 

#agiasos #lesvos #lesvosride #lesvosmountaintrailrun #naturalhistorymuseumoflesvospetrifiedforest #visitagiasos #northaegeanregion #anagnostirioagiasou #lesvosrunners #eodlesvou #mountainrun #running #mountain #trailrunning

Αν θέλετε να ανεβείτε τρέχοντας το γεωλογικό τεκτονικό παράθυρο και να κατακτήσετε την κορυφή του Ολύμπου, τότε δεν πρέπει να λείπετε από αυτό τον Αγώνα.

Για την ηλεκτρονική εγγραφή σας πατήστε εδώ:

https://www.webscorer.com/register?raceid=215750

 

Παραθέτουμε σύντομο βιογραφικό του Χρίστου Μητσιώνη.

Ο αξέχαστος Δάσκαλος Χρίστος Γεωργίου Μητσιώνης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, σεμνός, φιλόπονος και αφιλοκερδής υπηρέτης του αθλητικού ιδεώδους, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον τόπο μας και σφράγισε με την παρουσία του μια ολόκληρη εποχή. Οι παλαιότεροι θυμούνται τη ζέση της καρδιάς του, την ευσυνειδησία του και τη φιλεργία του.

Γεννήθηκε στο χωριό Σοφάδες Καρδίτσας στις 30 του Νοέμβρη του 1925. Στη γενέτειρά του τέλειωσε το Δημοτικό και δυο τάξεις του Ημιγυμνασίου. Μετά φοίτησε για τρία χρόνια στο Γυμνάσιο Καρδίτσας. Την τελευταία χρονιά έδωσε εξετάσεις, ως κατ’ οίκον διδαχθείς, στο Πρακτικό Λύκειο Αμπελοκήπων της Αθήνας, από το οποίο πήρε και το απολυτήριο το 1944.

Στην Κατοχή ήταν ενταγμένος στην ΕΠΟΝ, πράγμα που είχε ως συνέπεια να μπει στο στόχαστρο των διώξεων μετά τα Δεκεμβριανά και τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Το 1946 έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής (ΕΑΣΑ). Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους σπουδών (8-4-1948) τον συνέλαβε η Ασφάλεια και επειδή δεν έκανε δήλωση μετανοίας εκτοπίστηκε στην Ικαρία, όπου έμεινε έντεκα μήνες. Στις 23-3-1949 τον μετέφεραν στη Μακρόνησο, στο Α΄ΕΤΟ. Ξυλοδαρμοί, καψώνια, βιασμός συνειδήσεων. Στις αρχές του 1951 πήρε άδεια ως αποχαρακτηρισμένος στρατιώτης δεύτερης κατηγορίας, αφού υπέγραψε τελικά δήλωση, για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην ΕΑΣΑ, απ’ όπου αποφοίτησε πρώτος από τη σειρά του το 1952.

Την ίδια χρονιά (4-9-1952) έρχεται στη Λέσβο και δουλεύει στο Γυμνάσιο Αγιάσου. Στις 30-1-1954 παντρεύεται την Αγιασώτισσα Ευστρατία Παναγιώτη Τσοκάρου και από το γάμο τους απόκτησαν δυο παιδιά, την Ευδοκία και το Γιώργο. Στο Γυμνάσιο Αγιάσου υπηρέτησε ως το τέλος του σχολικού έτους 1956-57. Την περίοδο που ήταν καθηγητής στο Γυμνάσιο Αγιάσου, αλλά και αργότερα, ήταν άμισθος προπονητής του Γυμναστικού Συλλόγου «Όλυμπος» Αγιάσου.

Μετά πήγε στην Αθήνα όπου για 32 μήνες εργάστηκε στο Λεόντειο Λύκειο (ιδιωτικό σχολείο).

Το 1962 πήρε υποτροφία της Γερμανικής Κυβέρνησης και φοίτησε επί ενάμισι χρόνο στην Ανώτατη Σχολή Αθλημάτων της Κολωνίας της Δυτικής Γερμανίας (σπουδάζοντας ποδόσφαιρο και γυμναστική). Πήρε το ανώτατο τότε πτυχίο με το οποίο θα μπορούσε να εργαστεί και στη Γερμανία, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα και μπήκε ενεργά στο ποδόσφαιρο.

Αρθρογραφούσε σε αθλητικές εφημερίδες («Αθλητικών Ηχώ» και «Φως»).

Δίδαξε δυο χρόνια στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Αθηνών το ποδόσφαιρο.

Εργάστηκε την περίοδο 1970-1974 στον Ολυμπιακό Πειραιώς ως γυμναστής της ποδοσφαιρικής ομάδας, μαζί με τον προπονητή Λάκη Πετρόπουλο. Το 1975 ήταν προπονητής της Προοδευτικής Αθηνών και την περίοδο 1976-1978 προπονητής του Αθλητικού Ομίλου Αιγάλεω. Το 1979 το ποδόσφαιρο έγινε διά νόμου επαγγελματικό και αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Ασχολήθηκε με τη συγγραφή και έγραψε τρία βιβλία. 1) Το Ποδόσφαιρο. Η τεχνική του με ασκήσεις και εικόνες (Αθήνα 1970). 2) Προπόνηση Ποδοσφαίρου. Θεωρία – Ασκήσεις (Αθήνα 1972). 3) Το Ποδόσφαιρο. Η προπόνηση της τακτικής. Θεωρία. Ασκήσεις – Παιχνίδια (Αθήνα 1996). Στα δυο τελευταία συνεργάστηκε με το συνάδελφό του Ευάγγελο Θ. Παλάντζα.

Πέθανε στις 12-2-2003 στην Ηλιούπολη, όπου έμενε. Έφυγε απ’ τη ζωή, αλλά έμεινε στο νου και στην καρδιά μας.